Worteltaart

Worteltaart Recept


Een lekker en makkelijk te maken worteltaart recept, zonder al te veel ingrediënten, maar wel helemaal zelf gemaakt met bloem, eieren en uiteraard wortel!

Worteltaart Ingrediënten

  • 2 redelijk grote wortelen, geschrapt en grof geraspt
  • 60 gram bruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 1,75 dl. plantaardige olie
  • 3/4 theelepel zout
  • 1 theelepel zuiveringszout
  • 125 gram bloem, gezeefd
  • 1 theelepel kaneel
  • 75 gram walnoten of pecannoten, fijn gehakt
  • 1 theelepel sinaasappelrasp
  • 1 theelepel citroenrasp

Worteltaart Recept

  • Neem een mengkom en doe hierin de suiker, de eieren en de olie en mix deze goed door elkaar. Het beste gaat dit met de handmixer op lage snelheid, ongeveer 2 minuten.
  • Neem een schaaltje en doe hierin het zout, de bloem, het zuiveringszout en de kaneel en roer dit door elkaar.
  • Voeg dit mengsel toe aan het mengsel met de suiker, de olie en de eieren.
  • Mix het geheel nog eens één minuut met de handmixer.
  • Schep hierna heel rustig de geraspte wortelen, de fijn gehakte noten en het rasp van de citroen en de sinaasappel doorheen.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Boter of olie de bakvorm in.
  • Verdeel het worteltaart beslag over de bakvorm en strijk de bovenkant glad.
  • Zet de worteltaart een half uur in de oven, op 180 graden
  • Als het goed is, is deze gaar in een half uur, een eenvoudige controle is om er met een satéprikker of breinaald in te prikken. Als deze er schoon uitkomt, is de worteltaart goed gaar gebakken.
  • Laat hierna de taart 10 minuten afkoelen in de vorm en stort deze hierna op. een rooster om deze worteltjestaart verder af te laten koelen

Worteltaart Tips

  • Om deze worteltaart nog lekkerder te maken, is het mogelijk om er een mooi glazuur van roomkaas aan toe te voegen. Neem hiervoor 100 gram roomkaas (op kamertemperatuur), 40 gram zachte boter of margarine, 1/2 theelepel vanille aroma en 175 gram poedersuiker. Doe hiervoor de roomkaas, de boter en het vanille aroma in een mengkom en en voeg de poedersuiker tijdens het kloppen toe. Dit kan met de hand, maar de handmixer maakt het gemakkelijker om te doen. Zodra er een mooi glad mengel is ontstaan, is de roomkaas glazuur klaar om de worteltaart mee te bestrijken.
  • Dit recept worteltaart is heel gemakkelijk ook te gebruiken voor appeltaart. Het enige dat hiervoor veranderd moet worden, is de wortelen weg te laten, en hiervoor in de plaats 2 geschilde appels zonder klokhuis toe te voegen, ook geraspt!