Rundvleesgoulash

Rundvleesgoulash smaakt pittig en sappig. Een heerlijk gerecht dat net iets anders smaakt dan de Hongaarse goulash, maar dat velen tijdens de wintersport al eens gegeten hebben

Ingrediënten voor 4 personen
1 stuk brood (de broodkorst of het brood)
1 snufje gemalen chili peper
4 eetlepels olie
1 kg goulashvlees heel
1 Bl laurier
1 stuk maggikruid
1 EL marjolein
2 el paprikapoeder
1 snufje peper
1 theelepel zout
2 kg uien

Voor de rundvleesgoulash, snijdhet goulashvlees in stukken van 4 x 4 cm, verwijder vet en eventueel peesachtige delen als dit niet gewenst is.

Snij de ui in blokjes en bak deze goed in de olie. Het mag medium bruin zijn, wat goed is voor de smaak. Voeg de pepers toe en roer. Voeg nu het vlees toe en roer om.

Voeg water toe totdat het mengsel van vlees en ui net bedekt is.

Voeg nu marjolein, laurier, brood, maggikruid, zout, peper en chili toe. Doe het deksel erop en laat het koken.

Tot het vlees zacht is (ca. 2 uur) Voeg indien nodig water toe zodat het niet verbrandt. Ten slotte mag het vlees niet meer dan 1 cm worden bedekt met vloeistof.

Als het vlees zacht is, haal het uit de saus en leg het opzij. Haal het laurierblaadje uit het sap en gooi het weg.

Pureer het sap met een staafmixer of vul het in een blender. Doe terug in de pot, breng op smaak met een soepblokje (afhankelijk van smaak) en voeg het vlees toe.