Kaneel-rozijn broodjes

Kaneel-rozijn broodjes

In dit recept maakte ik de broodjes met kaneel en rozijntjes. Maar er zijn natuurlijk heel veel lekkere variaties mogelijk!

Wat dacht je van rozemarijn-zeezout, olijf-zongedroogde tomaat, ui-kaas (voor de primal mensen onder ons), chocolade, en ga zo nog maar even door. Of ‘gewoon’ naturel uiteraard.

Ingrediënten kaneel-rozijn broodjes  

  • 100 gr amandelmeel
  • 4 el kokosmeel (afgestreken)
  • 1 tl bakpoeder
  • Flinke snuf Keltisch zeezout
  • 1 tl kaneel
  • 4 ei
  • 2 el olijfolie of gesmolten kokosolie
  • 2 el esdoornsiroop
  • 8 el water
  • Handje rozijntjes, geweekt

Wat moet je doen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden celcius* en vet een ramekin/soufflébakje lichtjes in.
  2. Meng amandelmeel, kokosmeel, bakpoeder, zeezout en kaneel in een kom.
  3. Voeg ei, olijfolie, esdoornsiroop en water toe en klop met een garde tot een egaal deeg.
  4. Roer de rozijntjes erdoor
  5. Giet in de ramekin en bak in 20 minuten gaar in de oven.
  6. Stort de muffin uit en snij deze doormidden.
  7. Eventueel kan je deze nog even roosteren onder de grill.
  8. Smakelijk!