In dit recept maakte ik de broodjes met kaneel en rozijntjes. Maar er zijn natuurlijk heel veel lekkere variaties mogelijk!
Wat dacht je van rozemarijn-zeezout, olijf-zongedroogde tomaat, ui-kaas (voor de primal mensen onder ons), chocolade, en ga zo nog maar even door. Of ‘gewoon’ naturel uiteraard.
Ingrediënten kaneel-rozijn broodjes
- 100 gr amandelmeel
- 4 el kokosmeel (afgestreken)
- 1 tl bakpoeder
- Flinke snuf Keltisch zeezout
- 1 tl kaneel
- 4 ei
- 2 el olijfolie of gesmolten kokosolie
- 2 el esdoornsiroop
- 8 el water
- Handje rozijntjes, geweekt
Wat moet je doen
- Verwarm de oven voor op 180 graden celcius* en vet een ramekin/soufflébakje lichtjes in.
- Meng amandelmeel, kokosmeel, bakpoeder, zeezout en kaneel in een kom.
- Voeg ei, olijfolie, esdoornsiroop en water toe en klop met een garde tot een egaal deeg.
- Roer de rozijntjes erdoor
- Giet in de ramekin en bak in 20 minuten gaar in de oven.
- Stort de muffin uit en snij deze doormidden.
- Eventueel kan je deze nog even roosteren onder de grill.
- Smakelijk!