Dadel-notenkoekjes

Dadel-notenkoekjes

Minimale inspanning, maximaal plezier, dat gaat voor mij op bij de koekjes. Ze blijven een beetje zacht van binnen en dat maakt ze ideale koekjes voor mij met mijn slotjesbeugel. Het zijn echte weg-eetkoekjes, wat een geluk dat onze koekjespot een zeer kleine opening heeft waar onze handen nog wel eens in vast blijven zitten.  Dan gaan ze misschien wat minder hard…maar misschien ook niet…

Ingrediënten (voor 25 koekjes):

  • 200 g speltbloem
  • 80 g suiker
  • mespuntje zout
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 150 g plantaardige margarine
  • 100 g (verse) dadels, ontpit en in stukjes
  • 50 g paranoten, in stukjes gehakt

Bereidingswijze:

  1. Doe alle ingrediënten behalve de margarine in een ruime kom en roer dit even door. Snijd de margarine in kleine blokjes en kneed het door het bloemmengsel totdat je een stevig deeg heb. Maak een stevige bol en zet het deeg minimaal een uur in de koelkast.
  2. Verwarm de oven op 175° C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Neem het deeg uit de koelkast.
  3. Neem een stukje deeg en rol het tot een balletje van 2 cm doorsnee. Leg het balletje op de bakplaat en druk hem een beetje plat. Maak balletjes van de rest van het deeg.
  4. Bak de koekjes 15 minuten in het midden van de oven totdat ze lichtbruin kleuren. Haal ze van de bakplaat en laat ze op een rooster afkoelen.