Chocoladetaart

Chocoladetaart

De cake of taart zoals veel Oma’s die voor ons vroeger gemaakt hebben, zeg maar gewoon een ouderwetse chocoladetaart met de smaak van echte oudewetse chocolade.

Voor deze taart hebben wij 2 ondiepe bakvormen nodig. Liefst 20cm. We vetten met margarine of boter.

De chocoladetaart is goed voor 7-8 personen.

De ingrediënten

  • 130gram  margarine of boter
  • 130 gram basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 1 el  rietsuikerstroop
  • 130 g zelfrijzend bakmeel
  • 2 el  cacaopoeder

De ingrediënten voor ons vulling

  • 100 gram   kookchocolade, melk of wit
  • Wat  gesmolten witte of melkchocolade ( naar keuze ).
  • 50 gram poedersuiker
  • 25 gram boter

Wij voegen alle ingrediënten in ons kom en mixen met een elektrische mixer. Jij kan ook met de hand kloppen indien u geen kitchen aid mixer hebt.

Het deeg moet nu gelijk verdeeld worden over de bakvormen. Met een houten lepel maken wij de boven kant glad, of met een spatel. Aangezien de bakvormen ondiep zijn, is 20 min genoeg om de taart te bakken. Wij bakken de taart in een voorverwarmde oven van 190°C. Voordat je de taarten uit de bakvorm halt, kun je best wachten tot het goed afgekoeld is.

Als vulling gaan wij boter en poedersuiker kloppen tot een heerlijke luchtige mengsel. Vervolgens smelten wij de chocolade en mengen wij met ons poedermengsel. Nu kunnen wij ons taart vullen met ons heerlijke mengsel.

Bedek de taart met  de resterende gesmolten kookchocolade .Maak contrasterende cirkels met gesmolten witte of melkchocolade. Trek er met een satéprikker een  mooi patroon in.  Laat de chocolade stollen voor u de taart serveert.

De bovenkant van de taart bedekken wij met gesmolten pure chocolade. Jij kan ook witte chocolade met pure chocolade gebruiken om streepjes te maken. Laat de taart goed afkoelen, en de chocolade stollen, voordat je de taart serveert.