Bosbessentaart

Bosbessentaart

Deze bosbessentaart kost wel even wat tijd om te maken, maar dan heb je voor de zondag of een feestje, een heerlijke taart voor 8 tot 10 personen.

Ingrediënten

Deeg:

  • 125 g bloem
  • 20 g suiker
  • 60 g licht gezouten verse boerenboter
  • 1 eierdooier
  • 20 ml water

Crème:

  • 165 ml volle melk
  • 1 eierdooier
  • 40 g suiker
  • 10 g bloem
  • 10 g maizena

Fruitlaag:

  • 300 g verse bosbessen
  • 50 g suiker
  • 1 dl water
  • 15 g maizena

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven op 180 graden en vet een bakvorm van 24 cm in. Het recept geeft bakken met de heteluchtoven aan. Dit ging bij mij erg hard waardoor ik de oven tijdens het bakken op de gewone stand heb gezet.  
  2. Meng alle ingrediënten voor het deeg in een kom en rol het vervolgens uit om daarna de vorm te bekleden. Zorg dat de randen goed bekleed zijn. Bak de bodem 30 minuten.
  3. Breng voor de  crèmelaag 2/3 van de melk aan de kook en klop de eierdooier met het suiker schuimig. 
  4. Voeg vervolgens bloem en maizena en de rest van de melk toe aan het ei-suikermengsel. Voeg vervolgens beetje bij beetje de warme melk toe en breng daarna het mengsel weer aan de kook. Laat wanneer het de juiste dikte heeft, het op een gekoeld plaatje onder een stukje huishoudfolie afkoelen.
  5. Verdeel de crèmelaag over de taartbodem.
  6. Meng voor de fruitlaag de maizena met 25 ml water.
  7. Breng de rest van het water met het suiker aan de kook en voeg vervolgens het maizena-watermengsel toe. Laat de gelei goed dik worden en voeg vervolgens de bosbessen toe. De bessen kunnen gelijk over de crèmelaag worden verdeeld. Het recept geeft diepvriesbessen aan, maar het zure van de verse bessen met het zoete van de crèmelaag vind ik lekkerder met verse bessen.